donderdag 3 juli 2014

Tips: als je niet op vakantie gaat, wat dan?

Nu de zomerperiode aan breekt en iedereen druk bezig is met het verzamelen van spulletjes voor de vakantie, ben ik druk in gedachten hoe ik deze maanden door kom. Ja jullie hebben het goed ik ga ( net als velen denk ik ) niet op vakantie. Maar wat ga je dan doen? Hieronder geef ik wat leuke ideeën voor mensen die niet op vakantie gaan of voor mensen die wel op vakantie gaan maar daarnaast ook nog iets anders leuks willen doen.

We moeten natuurlijk niet vergeten dat wij in Nederland wonen en dat wij erg afhankelijk zijn van het weer. De ene dag vallen de mussen dood van het dak en de dag erna draag je nog net geen muts en een dikke wintersjaal. Nee helaas kunnen we daar niet echt van op aan maar ook met slecht weer zijn er genoeg leuke dingen om te doen.
Om te beginnen vind ik het zelf erg leuk om creatief bezig te zijn. Zoek op Youtube een leuke diy en ga naar de goedkopere budget winkels koop wat knutsel spullen en je kunt zo beginnen.
Ook samen met een vriend of vriendin kun je leuke dingen bedenken, wat is nou leuker dan in de kast van je vader en moeder te snuffelen, wat ouderwetse kleding weg te snieken, aan te trekken en hiervan foto's te maken. LACHEN, GIEREN, BRULLEN!.
Je zou er ook voor kunnen kiezen om een filmpje te pakken in de bioscoop of lekker op de bank te zitten en naar je favorieten serie te kijken.
Hieronder nog wat losse ideeën:
* Shoppen
* Cup cakes | koekjes bakken
* Gezelschapsspelletje spelen
* Nagels | teen nagels lakken
* Maskertje nemen
* Kamperen in de huiskamer
* Geef je kamer een nieuwe look


Gelukkig hebben we in Nederland ook genoeg dagen dat ze zon wel vol op schijnt en de tempratuur lekker warm is. Dan ga je natuurlijk niet in een snik heette bioscoop zitten. NEE, lijkt me niet een goed plan!.
We kunnen er voor kiezen om met een handdoek in de tuin te knallen en zonnen maar, maar waarom niet met een hele groep naar een ( buiten) zwembad? Mijn herinneringen schieten me weer te binnen, met een groep heen fietsen onderweg lekker kletsen en dan eindelijk aangekomen is er niets lekkerder dan in een koud bad te springen om af te koelen. ( dat waren nog eens goede tijden ).
Een pretpark met warm weer doet het ook altijd goed, en dan zeker wanneer er ook veel water attracties zijn.

Nodig al je vrienden en vriendinnen uit en organiseer een tuin | strand feest in je eigen achtertuin.
Haal wat drinken, snacks, hapjes en zet een leuk muziekje op. Maar je kunt er ook voor kiezen om naar festival te gaan.
Ook een leuk idee: vraag aan familie, buren, vrienden of je een tent mag lenen en zet deze vervolgens op in je eigen achter tuin. LEKKER KAMPEREN!. Zorg ervoor dat er genoeg eten en drinken is en zorg voor eventueel leuke tijdschriften of spookverhalen. Mocht je het zat zijn of het begint te regenen ga je toch gewoon naar binnen, no big deal.
Hieronder nog wat losse ideeën:
* Watergevecht ( waterballonnen )
* Shoppen
* Picknicken
* Terrasje pakken
* Wandelen ( onderweg foto's maken )

Mocht je, je nu nog geen inspiratie op hebben gedaan zijn er nog twee laatste optie:
Een super leuk bijbaantje zoeken en veel werken zodat jij aan het eind van de zomervakantie een leuke bankrekening hebt.
Of je pakt gewoon je spullen en neemt een last minute naar een lekker warm land!.
 

Heb jij nog leuke tips om je niet te hoeven vervelen in de zomervakantie? laat het me weten,
Until next time
x Mariska

Geen opmerkingen:

Een reactie posten